סוגי התחרויות
ירי חוץ (Outdoor Target) - הענף התחרותי הוותיק ביותר בקשתות. בסוג תחרות זה המתחרה יורה מקו הירי למטרות קבועות, במרחקים קבועים ובמתקני קשתות פתוחים.
לכל מתחרה ישנה קטגוריה לפי סוג הקשת, גיל ומגדר הקשת/ית, אשר ממנה נגזר המרחק של המטרה, גודל המטרה וסגנון התחרות בשלבי ההדחות. טווחי הירי נעים בסוג תחרות זו החל מ-30 מטרים ועד ל-90 מטרים, כאשר הטווח האולימפי הוא 70 מטרים.
כשרואים את הרמה באליפויות העולם זה נראה קל, אבל בשביל להבין את רמת הדיוק צריך להבין שקוטר העיגול של עשר הנקודות ב-70 מטרים הוא 12.2 ס"מ. מכירים את הסיפור של ווילהלם טל עם התפוח? אז אשכולית ב-70 מטרים.
ירי באולם (Indoor Target) - ענף זה הוא האח הקטן של ירי החוץ, רק שבמקום לירות למרחקים ארוכים במרחבים הפתוחים - יורים למרחקים קצרים יותר בתנאים מקורים.
סוג זה של ירי הוא הפתרון המוסכם לירי בקשת בחודשי החורף - לירות באולם ל-18 או 25 מטרים, כשלרוב המרחק הקצר יותר הוא הנפוץ יותר. אמנם בישראל החורף מתון לעומת זה באירופה (למשל), אך סוג זה של תחרות מושך משתתפים רבים אשר נהנים מתחרויות המשלבות דיוק מירבי ומתח תחרותי ברמה הגבוהה ביותר.
ירי שדה (Field Archery) - בניגוד לירי החוץ והירי באולם שהם ממשפחת מקצועות המטרה (Target), ירי השדה הוא מקצוע בפני עצמו.
ירי השדה הוא תחרות יפה ומאתגרת, בה מתחרים בירי על מטרות המפוזרות בשטח מסוים, כאשר חלק מהמטרות הן למרחק ידוע וחלקן למרחק לא ידוע. בנוסף המטרות יכולות להיות ממוקמות על גבעות, בירידות, בהטייה ובשלל צורות שונות ההופכות את הירי למאתגר ומספק יותר.
בארץ מאורגנות תחרויות כאלו על בסיס קבוע, כאשר במיקומי העבר ניתן למצוא את פארק תמנע, חורבות קיסריה, מבצר אפולוניה ועוד.
ירי תלת מימד (3D Archery) - ירי תלת מימד זוכה לפריחה והצלחה רבה בשנים האחרונות בארץ בד בבד עם גדילת קטגוריית הירי האינסטינקטיבי.
בירי תלת מימד יוצאים למסלול יחודי, כמו בתחרות ירי השדה, אך במקום לירות על מטרות עם עיגולי פגיעה מנייר - יורים על מטרות ספוג בצורה של חיות. צורה זאת של ירי התפתחה כתחליף הומני לציד עם קשת כספורט, נוהג הנפוץ במדינות רבות בעולם ואשר אינו חוקי בישראל.
תחרויות התלת מימד המהנות מתקיימות באווירת טבע ולרוב בצפון הארץ. אלו תחרויות מאתגרות במיוחד הדורשות יכולות כמו הערכת מרחקים, לקיחת סיכונים וריכוז מקסימלי לחץ בודד.